Uitreiking Dutch BI Award 3 okt 2013 | EYE | drie genomineerden

Wie ontvangt op 1 okt a.s. de Dutch BI Award 2013?

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Jury nomineert Brandweer Amsterdam/Amstelland, GBRD Parkstad Limburg en Seacon Logistics voor het predicaat “Slimste organisatie van Nederland”

Wie ontvangt op 1 oktober 2013 de Dutch BI Award 2013?Amersfoort, 27 augustus 2013 – Welke organisatie verbaast vriend en vijand met een innovatieve informatievoorziening die de traditionele grenzen van Business Intelligence doorbreekt? En die meer dan een positief effect heeft op de doelstellingen van de organisatie?

Op dinsdag 1 oktober 2013 vindt in de namiddag het evenement “Intelligence at the speed of business” plaats in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Tijdens dat evenement wordt de winnaar van de Dutch BI Award 2013 bekend gemaakt.

De genomineerden

De onafhankelijke en deskundige jury van de Dutch BI Award 2013 selecteerde uit 40 aanmeldingen zes opvallende kandidaten. Het kostte de jury bijzonder veel moeite om uit die vrijwel gelijkwaardige kandidaten er uiteindelijk drie te nomineren voor de Dutch BI Award 2013. Wie mag zich straks de slimste organisatie van 2013 noemen? Dit zijn de drie genomineerden:

  • Brandweer Amsterdam/Amstelland: De brandweer staat voor het redden van mensen en dieren in noodsituaties en uiteraard het blussen van branden. Plaatsvervangend korpschef Ricardo Weewer vindt het voorkómen van branden een belangrijke nieuwe taak. Op de werkvloer werd een manier bedacht om dat te realiseren. Met opzienbarende resultaten!
  • GBRD Parkstad Limburg: Het betreft hier een samenwerkingsverband van de acht Limburgse gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal. De Gemeenschappelijke Belasting- en RegistratieDienst Parkstad Limburg heeft volgens Algemeen Manager Sjef Leenen en Manager Intelligence Harold Vanhommerig BI als competentie georganiseerd. Dat heeft geleid tot groot succes.
  • Seacon Logistics: Dit wereldwijd opererende bedrijf in containers, warehousing en distributie controleert goederen- en informatiestromen. Transparantie door slimme systemen in de logistieke keten maakt het verschil. Informatievoorziening is voor CEO Corné Geerts dan ook van het allergrootste belang.

De Publieksprijs

De Dutch BI Award wordt toegekend door een onafhankelijke jury. Dit jaar is daar voor het eerst een publieksprijs aan toegevoegd. Belangstellenden kunnen hun voorkeur voor een van de drie genomineerden nu kenbaar maken en tijdens het evenement “Intelligence at the speed of business”.

nu stemmen

Wat is ‘slim’?

“Er bestaat een stevige correlatie tussen betere prestaties, het succesvol toepassen van Business Intelligence en het ambitieniveau van een organisatie,” zegt Daan van Beek, managing partner van Passionned Group en auteur van onder meer het succesvolle boek ‘De intelligente organisatie’. “Een hoger ambitieniveau vraagt om een meer doordachte en integrale manier van Business Intelligence. Hoe hoger het ambitieniveau, hoe beter en intenser de samenwerking moet zijn tussen de disciplines van Business Intelligence, innovatiemanagement, data management, verandermanagement en strategisch management, om uiteindelijk op het hoogste ambitieniveau vrijwel volledig samen te vallen. Pas dan kan een organisatie zich met recht ‘slim’ noemen.”

Prijsuitreiking tijdens evenement “Intelligence at the speed of business” op 1 oktober 2013

Op 1 oktober 2013 vindt het evenement “Intelligence at the speed of business” plaats in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. EYE ligt recht achter het Amsterdamse Centraal Station aan de overzijde van het IJ, gemakkelijk te bereiken met de veerpont. Het gebouw heeft een eigen parkeerplaats. De bijeenkomst is gratis, begint om 15.30 en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Bezoekers moeten zich tevoren aanmelden via de website.

Het programma bestaat uit enkele keynotes. Uiteraard zullen ook de drie genomineerden zich nogmaals presenteren. Juryvoorzitter Menno Lanting, auteur van onder meer het boek ‘De Slimme Organisatie’ zal de Dutch BI Award 2013 uitreiken aan de winnaar. De publieksprijs 2013 wordt uitgereikt door jurylid Rens de Jong, presentator bij BNR Nieuwsradio. Na afloop is er uitgebreid gelegenheid tot netwerken.

naar het ‘intelligence’ congres

De jury

De onafhankelijke en deskundige jury staat onder voorzitterschap van Menno Lanting, auteur van onder meer ‘De Slimme Organisatie’. In de jury hebben verder zitting: Daan van Beek, oprichter en managing partner van de Passionned Group en auteur van onder meer ‘De Intelligente Organisatie’; Rens de Jong, presentator bij BNR Nieuwsradio; Mr. Leo Kerklaan, associate partner bij de Passionned Group en auteur van onder meer ‘De cockpit van de organisatie’; Rick F. van der Lans, onafhankelijk adviseur, auteur en presentator op het gebied van datawarehousing, Business Intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie; Prof. Dr. Piet M.A. Ribbers, hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde en verbonden aan de Tilburg School of Economics and Management; Gerard Struijf MBA RM, CMO BrainStax BV, aangesloten bij ICSB Marketing en Strategie, ambassadeur van het Platform voor Klantgericht Ondernemen en publicist van boeken en artikelen over klantgerichtheid, BI en CRM; Pieter Zwart, CEO van CoolBlue, winnaar van de BI Award 2012.

Initiatief en organisatie

De Dutch BI Award en het evenement “Intelligence at the speed of business” zijn een initiatief van de Passionned Group en worden mogelijk gemaakt door de platinum sponsors MicroStrategy en QlikView, en gold sponsor Incentro.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met uitreiking dutch bi award 3 okt 2013 (eye) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Jurylid Slimste organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Jurylid Slimste organisatie & Auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15