Diakonessenhuis Utrecht | Business Intelligence | Slim ziekenhuis
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Diakonessenhuis Utrecht ‘Slimste organisatie van Nederland’ 2009

Het Diakonessenhuis heeft met behulp van business intelligence maximaal geprofiteerd van een organisatorische kanteling. Het in toenemende mate DBC-gestuurde ziekenhuisproces leidt tot een hogere bezettingsgraad in de operatiekamers en efficiëntere inzet van ziekenhuisbedden.

Erg blij met deze Award

Diakonessenhuis Utrecht: winnaar 2009

Rob Florijn, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn, is trots: “We zijn erg blij met deze award. Het bewijst hoe voortvarend we in ons ziekenhuis bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe sturingsinstrumenten die passen bij de huidige marktwerkingsdynamiek in de zorg en bij onze missie. We zijn een innovatief ziekenhuis en zien kwaliteit van zorg en zorgzaamheid als onze speerpunten. Goede, betrouwbare informatie is daarvoor onontbeerlijk.

Betere onderhandelingspositie

Het Diakonessenhuis verwerft hierdoor een betere onderhandelingspositie met verzekeraars en leert tegelijkertijd haar marktsegmenten veel beter kennen. Door stroomlijning van processen en sturing op de juiste informatie worden behandelingstijden korter en is het ziekenhuis in staat om sneller, beter en goedkoper te zijn. De diverse behandelingen worden zoveel mogelijk opéénvolgend gepland zodat de patiënt zo min mogelijk tijd kwijt is aan het ziekenhuisbezoek.

In korte tijd heel slim geworden

Het Diakonessenhuis heeft business intelligence in relatief korte tijd ingevoerd en heeft met een klein expertteam de gevestigde artsen, verplegers en specialisten meegekregen in deze nieuwe aanpak. Er is leiderschap getoond om in een dynamische markt – met verschillende naast elkaar lopende financieringsmethodieken en krappe marges – te investeren in een slimme patiëntgerichte organisatie en een uitgekiend systeem.

Ook benieuwd naar hoe het het bedrijf nu vergaat? Hieronder kunt u het laatste nieuws over het bedrijf volgen. Bent u ook zo’n slim bedrijf of meent u slimmer te zijn dan Diakonessenhuis Utrecht? Klik hier om uw organisatie op te geven.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met diakonessenhuis utrecht (business intelligence) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Jurylid Slimste organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Jurylid Slimste organisatie & Auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST