Brandweer Amsterdam-Amstelland | Voorspellen van brand
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Brandweer A'dam-Amstelland: winnaar 2013

De grote winnaar van 2013

Brandweer Amsterdam AmstellandDe Brandweer Amsterdam-Amstelland is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Dutch BI Award 2013. Zij mochten niet alleen de publieksprijs, maar ook de prijs van de vakjury mee naar huis nemen. Het vermogen om potentiële brandlocaties te voorspellen en vervolgens specifiek op die locaties gerichte voorlichtingscampagnes te voeren en zo branden te voorkomen, heeft veel indruk gemaakt op zowel de vakjury als het publiek.

Redden van mens en dier

De brandweer staat voor het redden van mensen en dieren in noodsituaties en uiteraard het blussen van branden. Plaatsvervangend korpschef Ricardo Weewer van de Brandweer Amsterdam-Amstelland vindt het voorkómen van branden een belangrijke nieuwe taak. Op de werkvloer werd een manier bedacht om dat te realiseren. Met opzienbarende resultaten!

 

Ik ben enorm trots dat we beide prijzen hebben gewonnen. Het is een compliment voor onze hele organisatie. Het mooie aan onze winnende inzending is dat het bottom-up is ontstaan, dat zie ik als een tweede, maar even zo belangrijk succes.Commandant Elie van Strien

Creativiteit op allerlei gebied

De Brandweer Amsterdam-Amstelland toont een grote mate van creativiteit in het zich op technologisch en organisatorisch gebied aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Door zeer gefocust en praktijkgericht gebruik te maken van open databronnen weet het korps intelligence te genereren die gebruikt kan worden om branden te voorkomen, specifiek gerichte voorlichting te geven en de interne kennisdeling binnen het korps te verrijken. De winnaar heeft de zeer belangrijke stap gezet van inzicht naar prognose en preventie.

Beweging is op de werkvloer gestart

De jury was vooral ook positief getroffen door het feit dat deze beweging op de werkvloer is gestart zonder dat daar door ‘de top’ opdracht toe was gegeven. De directe toepasbaarheid in het dagelijks werk stond centraal. Hetgeen niet wegneemt dat de korpsleiding waar nodig de initiatieven enthousiast en ruimhartig aangemoedigd en gefaciliteerd heeft. De jury ziet hierin een mooi samenspel tussen ondernemerschap, vertrouwen, transparantie, innovatie en informatievoorziening.

Belangrijkste resultaten van Brandweer Amsterdam-Amstelland

  • Meer veiligheid in Amsterdam-Amstelland door minder branden en slachtoffers
  • Minder schade en een veiligere werkomgeving voor de brandweermedewerkers
  • Kunnen voorspellen waar de kans op een bepaald type brand het grootst is
  • Op maat afgestemde voorlichting aan burgers op basis van gedetailleerde risicoprofielen
  • Steeds meer ketenregie op brandveiligheid
  • Feitelijke onderbouwing van de locatie van kazernes binnen verzorgingsgebied
  • Van honderden aanvalsplannen naar relevante data over ieder pand!
  • De werkvloer bepaalt welke data voor hun zinvol is tijdens het uitrukken of bij het adviseren
  • Cultuur van continue leren, onderzoek en verbeteren
  • Nieuwe informatieproducten beschikbaar voor alle brandweerkorpsen
De open standaarden zorgen voor een gemakkelijke overdracht van de business intelligence aanpak naar andere overheidsdiensten. Zeker het combineren van interne data met big data en open data geeft aan hoe modern dit korps is. Een duidelijk geval waarbij out-of-the-box denken en durf gecombineerd worden waardoor de analytische mogelijkheden van de organisatie drastisch verbeteren.

Maatschappelijke impact

De Brandweer Amsterdam-Amstelland realiseert zich als geen ander dat niet de interne onzekerheden maar de externe de meeste aandacht nodig hebben. Ook heeft de jury in haar toekenning van deze prijs de maatschappelijke impact die het gebruik en vooral de onderlinge combinatie en duiding van deze databronnen met zich meebrengen als positief meegewogen. Een actieve initiatiefnemende overheid die naar eigen prestaties durft te kijken. De Brandweer Amsterdam-Amstelland verdient met recht de Dutch Business Intelligence Award 2013.

Bent u ook zo’n slim bedrijf of meent u slimmer te zijn dan de Brandweer A’dam-Amstelland? Klik hier om uw organisatie op te geven.

uw bedrijf aanmelden

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met brandweer amsterdam-amstelland (voorspellen van brand) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Jurylid Slimste organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Jurylid Slimste organisatie & Auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST